HOW TO CREATE A POSTER WALL

poster store, posters

When you have a big empty wall at home this of course screams to be filled with pretty artwork. But where to start and how to make this personal? Recently I did some online poster shopping and I was really excited to create a new poster wall and I’ve some great tips for you too. Let me share them with you!

Wanneer je een grote lege muur hebt dan wil je deze natuurlijk graag gaan vullen met mooie werken voor aan de muur. Helaas is het niet altijd makkelijk om dit aan te pakken en daarom heb ik een overzicht gemaakt van drie makkelijke stappen om ook een mooie Poster wall te creëren. Ik heb alle mooie posters kunnen vinden bij Posterstore die een grote selectie prachtige werken in hun collectie hebben. Als fotograaf ben ik zelf erg kritisch op de kwaliteit van de prints en verwacht ik ook dat de werken die ik uitkies wel van een bepaald level zijn. Gelukkig was dit bij Poster Store geen probleem en kon ik makkelijk een mooie selectie maken van werken. Naast dit is het ook allemaal erg betaalbaar en kun je voor een klein prijsje al een prachtige muur vol kunstwerken realiseren.

1. Your poster wall plan
Personally I really like to re-create my wall in a digital program, like Illustrator, to give myself a visual idea of how I can put up all the artwork. This time I really wanted to make a statement with a full wall of artworks. In this way I also could see which colors of artwork worked the best. For me personally I like to have some hints of pink and natural colors. Besides this I also made a selection of which frames I would like to use. With some testing I new I wanted to have a mix of golden en wooden frames.

Ik vond het erg fijn om een plan te maken van hoe mijn poster wall eruit zou gaan zien. Ik heb dit een digitaal programma gemaakt, zoals Illustrator, om mijzelf een visueel idee te geven van deze muur. Op deze manier kon ik ook zien welke kunstwerken mooi met elkaar zouden matchen. Voor mij persoonlijk vond ik het fijn om een mix te hebben van roze en natuurlijke kleuren. Naast dit kon ik ook direct een selectie maken van de fotolijsten. Na wat testen kwam ik uit op een mix van gouden en houten foto lijsten. 

2. Make it personal
Of course, when you shop your posters at a poster shop you’ll find artwork that you’ve have seen at others or somewhere online. For me the best trick to make it personally to choose only artwork that had a personal connection. So I mostly chose artwork from places that I’ve visited myself or things that have a personal connection with me. I chose for artwork of places like Los Angeles, Petra (Jordan) and New York.

Wanneer je je posters shopt bij een poster shop is het natuurlijk mogelijk dat je kunstwerken ziet die je bij anderen hebt gezien of ergens online. Dit is helemaal niet erg maar kies dan vooral posters waarmee je een persoonlijke connectie mee hebt. Ik heb bijvoorbeeld kunstwerken uitgekozen van plekken die ik de afgelopen jaren heb bezocht – zoals Los Angeles, Petra (Jordanie) en New York.

3. You’re never finished
The great thing with these wall that you can change it up when you want. It’s always possible to change up the artwork or you can put something totally different on the wall, like a mirror, to change up the total theme. Or when you’re into a new color theme you can also just change all the artwork.

Het leuke aan een mooie poster wall is dat je het kan veranderen wanneer je het wilt. Dus als opeens zin heb om een schilderij te vervangen voor totaal iets anders, zoals een spiegel, kan dat. Of wanneer je je gehele kleur thema aan het aanpassen bent is dat ook geen probleem.

And for you all I have a great discount code to create a poster wall at home. With the code justlikesushi30 you get 30% OFF on all the posters (excluding Selection). This code is valid until June 14th 2020. Happy Shopping.

En voor jullie heb ik ook nog een fijne kortingscode om ook zo’n mooie poster wall te creëren. Met de code  justlikesushi30 ontvang je 30% korting op alle posters (excl Selection). Deze code is geldig tot 14 Juni 2020.