Echte Post Is Veel Leuker – Postzegelcode

When it comes to surprising your loved ones I’m always the one who loves to create something unique and thoughtful for that specific person. Creating a box of their favorite items is what I love to make the most. Of course, a cute card with it is an essential to make it complete. Today I want to share more about the last one, sending out cards to people around you.

For all my Dutch readers
In deze digitale wereld kunnen je soms het echte contact met de mensen om je heen verliezen. Je spreekt, je feliciteert ze en deelt alles online. Natuurlijk is dit super handig maar uiteindelijk is een echt kaartje sturen veel leuker. Van kleins af aan vond ik post ontvangen echt een feestje. Helaas heb ik dat met de jaren zien afnemen en nu raakt vooral mijn e-mail verstopt met digitale reclame en spam. Herkenbaar?

Zeker in tijden wanneer het goed of juist minder met je gaat dan is post ontvangen echt hartverwarmend. Ik weet nog, toen ik een paar jaar geleden een ongeluk kreeg en ik voor enkele weken aan huis gekluisterd was, was een kaartje ontvangen van vrienden echt geweldig. Het gevoel dat iemand aan je denkt is zo fijn en positief voor je mentale staat. Het maakte mij dag echt helemaal weer goed. Dit heeft mij toen aan het denken gezet. Laten weten dat je om iemand geeft kun je nooit genoeg doen. Het liefst met een leuk kaartje!

Net als velen met mij ben ik echt helemaal gek van kaarten, notitieblokjes en planners. Het leuke grafische en package design is altijd een reden voor mij om ze te blijven kopen. Het geval is nu dat ik een een voorraad kaarten heb maar deze nooit verstuurd – best zonde eigenlijk! PostNL heeft mij eigenlijk nu geïnspireerd om hier werk van te maken. Met de lancering van de Postzegelcode zijn er geen smoesjes meer om geen kaarten meer te versturen. Bij deze is er dus een nieuw voornemen voor mij voor de rest van het jaar; Meer kaarten sturen! Doe jij mee?

Hoe werkt het?
Via de app van PostNL (of website) kun je nu heel makkelijk een postzegelcode kopen, op je envelop schrijven en direct op de post doen. Binnen een paar kliks is je code klaar. Vergeet niet dat de code maar 5 dagen geldig is en dat je de kaarten binnen deze tijd op de post moet doen. Je hoeft nu alleen nog maar naar de brievenbus – maar deze zijn overal wel te vinden. Wetende dat je iemand verrast of heel blij maakt is zo’n leuk gegeven dat we dat echt niet moeten verliezen in deze digitale wereld.

Welke kaarten ga jij versturen? Ik zelf moet nog steeds mijn verhuiskaartje sturen naar familie. Een jaar na mijn verhuizing weten sommige nog steeds mijn adres niet – oepss! Verder ga ik zeker mensen verassen met zomaar een kaartje en straks met de feestdagen ga ik weer kerstkaarten sturen – wat ik al jaren niet meer heb gedaan.

Meer weten over de Postzegelcode van PostNL?
Hier vind je er meer over en hoe jij ze ook kunt kopen!